Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018

Σοβαρή η βλάβη στο ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ-Επιστρατεύεται το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ.


Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, των αρχιμηχανικών της εταιρείας HellenicSeaWays που βρίσκονται από το πρωί στο νησί, η ζημιά στην δεξιά κύρια μηχανή του ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ που παραμένει από τις 06:30 βρίσκεται δεμένο στο λιμάνι της Χίου, είναι αρκετά σοβαρή και πιθανά να χρειάζεται, η πλεύση του κενό επιβατών και φορτίου στην ναυπηγοεπισκευαστικη ζώνη περάματος.

Στο πλοίο παραμένουν 238 επιβάτες, 69 νταλίκες και 30 Ι.Χ με προορισμό την Μυτιλήνη. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η εταιρεία, πριν λίγη ώρα φαίνεται να κατέθεσε αίτημα προς το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για την έκτακτη δρομολόγηση του ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ. Το πλοίο από σήμερα θα εκτελούσε την ετήσια ακινησία του και παραμένει στο λιμάνι του Πειραιά, έτοιμο να αναχωρήσει μόλις δοθεί το πράσινο φως για την ΧΙΟ, ώστε να αντικαταστήσει το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ.

UPDATE 13:35
Αναχώρησε το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ με προορισμό την ΧΙΟ. Εκτιμώμενη άφιξη στις περίπου στις 20:30

UPDATE: 14:20
Σύμφωνα με το λιμεναρχείο δεν έχει ξεκαθαριστεί ακόμα αν το ΝΗΣΟΣ ΣΑΜΟΣ θα πλεύσει στην Μυτιλήνη ή στον Πειραιά για την επισκευή της ζημιάς. Πάντως με το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ έρχονται και κάποια ανταλλακτικά για την ζημιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου