Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Με ένα πλοίο η γραμμή Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη


Ο καιρός μπορεί ακόμα να είναι καλός, αλλά δεν φαίνεται να συμβαίνει το ίδιο και στα ακτοπλοϊκά δρώμενα της γραμμής Πειραιάς-Χίος-Μυτιλήνη.
Σύμφωνα λοιπόν με τις πληροφορίες μας αναμένονται σημαντικές αλλαγές στο κομμάτι των δρομολογίων που αφορούν την παραπάνω γραμμή.

Κάτι η μη μετακίνηση μεγάλων αριθμών προσφύγων κάτι η διαφαινόμενη εξαγορά της Hellenic Sea Ways  από την Αttica group όπου ανήκει και η blue star ferries, οδηγεί τις δύο (προς το παρών) εταιρείες στο να ''μοιράσουν'' την χειμερινή περίοδο.
Έτσι φαίνεται ότι σύντομα, πιθανά και εντός Οκτωβρίου η Blue Star Ferries με το Blue Star 1 να εγκαταλείπει την γραμμή για περίπου 2 μήνες, αφήνοντας μόνο την Hellenic Sea Ways με το ΑΡΙΑΔΝΗ στην γραμμή, ενώ για καλύτερη εξυπηρέτηση αναμένεται εκτός απρόοπτου και το ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ να αναχωρεί από Πειραιά τις ημέρες που το ΑΡΙΑΔΝΗ θα έχει βραδινό δρομολόγιο από Μυτιλήνη και Χίο. 
Όσο αφορά την επιστροφή της blue star ferries δεν αποκλείεται να γίνει την περίοδο των εορτών των Χριστουγέννων, όπου μετά το τέλος τους αναμένεται να αποχωρήσει η HSW από την γραμμή, ενώ ομαλοποίηση των δρομολογίων αναμένεται από το Πάσχα και μετά.
Βέβαια ως προς το τελευταίο βάζουμε πολλά ερωτήματα, καθώς το ενδεχόμενο Οκ της επιτροπής ανταγωνισμού ως προς το κομμάτι της εξαγοράς της HSW από την Attica θα έχει πιθανά αρνητικές επιπτώσεις στην γραμμή μας, καθώς θα μιλάμε ξεκάθαρα ποια για μονοπωλιακές καταστάσεις.

Το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι ενδιαφέρον ως προς τις γραμμές του ΒΑ Αιγαίου, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να δούμε στα λιμάνια αυτά κάποια άλλη εταιρεία που θα επιχειρήσει να ''σπάσει'' το μονοπωλιακό δεσμό.. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου