Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2017

Διαγωνισμός της frontex για μίσθωση πλοίων για μεταφορά προσφύγων προς την Τουρκία.


Σε εξέλιξη βρίσκεται διαγωνισμός από την Frontex. Ο διαγωνισμός αφορά την μεταφορά προσφύγων και μεταναστών από τα ελληνικά νησιά προς την Τουρκία. Η σύμβαση που θα υπογραφεί αφορά τα 2 χρόνια με προοπτική για επιπλέον ανανέωση. Το συνολικό κόστος ανέρχεται σε 4.000.000 ευρώ.


Συγκεκριμένα τα 2.000.000 εκ. αφορούν την γραμμή Μυτιλήνη-Δικελί με δρομολόγια 1 κάθε εβδομάδα. Το 1.000.000 εκ αφορά την γραμμή Χίο-Τσεσμέ με δύο δρομολόγια την εβδομάδα και τέλος το 1.000.000 εκ Κω-Gulluk με δύο δρομολόγια την εβδομάδα. Τα πλοία που θα καταθέσουν προτάσεις θα πρέπει να έχουν χωρητικότητα το λιγότερο 100 επιβάτες, να έχουν παρουσία γιατρού και τέλος η ταχύτητα του πλοίου να είναι οι 10 κόμβοι. Καταληκτική ημερομηνία κατάθεσης των προσφορών ορίζεται η 14/02/2017 ενώ οι φάκελοι των προσφορών θα ανοίξουν στις 21/02/2017.
 Τα παραπάνω, φαίνεται να εντάσσονται στο γενικό σχεδιασμό για την αποσυμφόρηση των νησιών αλλά και την γενικότερη αλλαγή στάσης της Ευρώπης για την μεγαλύτερη προσφυγική κρίση μετά το Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας ο σχεδιασμός, προβλέπει, την άμεση έναρξη των δρομολογίων από τα τέλη του Φεβρουαρίου. Ο σχεδιασμός προβλέπει ότι στην Χίο, εκτός από τους πρόσφυγες-μετανάστες που θα επιστρέφονται πίσω, στο νησί θα μεταφέρονται εκτός απρόοπτου και οι πρόσφυγες που θα επιστρέφουν στην Τουρκία, από το νησί της Σάμου. Τέλος, στη Κω θα μεταφέρονται, από τα νησιά της Λέρου και της Ρόδου.

Υ.Γ. (συντάκτη): Επειδή κάποιοι, διαψεύδουν το ρεπορτάζ, η απάντηση μας, η επίσημη προκήρυξη του διαγωνισμού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου